ОДМВР – Плевен пресече незаконно разпространение на стоки, обозначени с логото на търговски марки

Крими

13-09-2022, 09:13

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Спецоперацията е реализирана от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Второ РУ – Плевен

ОДМВР – Плевен пресече незаконно разпространение на стоки, обозначени с логото на търговски марки, съобщават от МВР.

Спецоперацията е реализирана от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и  Второ РУ – Плевен вчера на територията на град  Плевен. 

Около 09:30 часа е извършено претърсване и изземване в търговки обект  - магазин за спортни стоки на улица „Александър Батенберг“. Установено е, че незаконната дейност е осъществявана от търговско дружество с управител 45-годишна от село Буковлък. Предлагани са стоки – дрехи и аксесоари, обозначени с логото на дванадесет търговски марки, без съгласието на правопритежателя. Незаконната търговска дейност е осъществявана чрез зареждане на  търговски обекти за директна продажба. В хода на процесуално следствените действия са намерени и иззети следните вещи: 60 артикули - тениски, клинове, ризи с къс и дълъг ръкав, както и спортни екипи от следните запазени търговски марки: „Hugo boss“, „Guess“, „Armani exchange“,“ louis vitton“, „Prada“, „Calvin klein“, „Philipp plein“, „Karl lagerfeld“, „Gucci“, „Dolce&gabana“, „Diоr“, „Versace“. Работата по изясняване на незаконната дейност продължава. По случая е уведомен дежурен районен прокурор при РП - Плевен и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 „б“, ал.1 от НК.

Противодействието на престъпления против интелектуалната собственост, фалшиви стоки и пари е сред приоритетите на ЕС в областта на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско ниво е разработен план за противодействие на този вид престъпления, който се осъществява в рамките на европейската мултидисциплинарна платформа за справяне с престъпни заплахи /ЕМРАСТ/. В тази платформа работят съвместно 24 държави-членки на ЕС и относимите европейски агенции /сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др./