Полицаи стреляха по дрогиран моторист без книжка при луда гонка в Плевен

Крими

14-09-2022, 12:10

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Нарушителят е катастрофирал, блъскайки се в два паркирани леки автомобили

На 13 септември  в Плевен на кръгова връзка посока индустриална зона полицаи подават светлинен и звуков сигнал на водач, управляващ мотоциклет "Ямаха" и возещ се пътник. Мотоциклетистът не спира на подадените сигнали и се отправя към село Опанец. На изхода на селото в посока град Долна Митрополия служител на реда е използвал стоп патрони и нарушителят е реализирал ПТП, блъскайки се в два паркирани леки автомобили - "Шкода Фабия" и "Фолксваген Голф".

Установена е самоличността на водача – 39-годишен от Плевен и пътника – 36-годишен от Плевен. Те са транспортирани в ЦСМП – Плевен, където са диагностицирани с леки наранявания. Пробата на водача за наркотици е положителна и е отчела наличието на "метамфетамин" и "метадон". Издаден е талон за медицинско изследване, като нарушителят в присъствието на лекарски екип е отказал да даде кръвна проба.

След извършена справка в база данни на МВР е установено, че той е неправоспособен. Двамата нарушители са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство.