Предприети са необходимите мерки за гарантиране на сигурността на децата в училище

Животът

15-09-2022, 08:37

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Традиционно "Пътна полиция" започва акция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!"

Oт МВР са предприети мерки, за да се гарантира сигурността на учебните заведения във връзка с  планираните тържества за откриването на новата учебна година, насрочени за 15 септември.

Предварително служители на „Охранителна полиция“ са извършили съответни проверки на сградите, където ще се провеждат занятия през годината, като са инспектирани системите и съоръженията, свързани със сигурността. Направени са и срещи с ръководствата на охранителните фирми. Обходени са районите около сградите и са проверени уличното осветление, пътната маркировка и оградите. Успоредно с това са проведени срещи с представители на РУО на МОН, както и с директорите на учебни заведения.

Традиционно Пътна полиция започва акция "Децата тръгват на училище. Да ги пазим на пътя!". Както в рамките на самата операция, така и през цялата учебна година, е планирано да се осигури полицейско присъствие и осъществяване на контрол в районите около училищата преди и в края на занятията. Екипите ще следят основно за недопускане на рисково поведение от страна на шофьорите, когато преминават в тези зони.

Като послание за силната ангажираност на МВР в гарантирането на сигурността на децата, по инициатива на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, на 15 септември  полицейските автомобили, разположени около училищата, ще са с включени светлинни сигнализации. Това ще е и своеобразен поздрав към самите ученици по повод първия им учебен ден.