С празнична церемония в СУ "Иван Вазов" поставиха началото на новата учебна година

Мисия

15-09-2022, 20:37

Снимка:

СУ "Иван Вазов"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Първият учебен ден премина под знака на много усмивки, изпълнен с радостта на учениците и вълнението на техните родители и учители

Днес с празнична церемония поставихa началото на новата учебна година и в най-голямото учебно заведение на територията на Плевенска област - СУ "Иван Вазов". На откриването присъстваха ученици, родители и много гости, а участие в тържествената програма взеха първокласници, мажоретният състав на училището и гвардейският оркестър.

Приветствено слово към всички присъстващи отправи директорът г-н Димитър Митев. Той увери първокласниците, че за тях този ден е началото на едно вълнуващо пътешествие, което не винаги ще бъде лесно, но без съмнение ще бъде интересно и много полезно. Обръщайки се към ученици, учители и родители, г-н Митев им пожела всички заедно да гледат в една посока и да извървят предстоящия път. И припомни  мисията на училището да развива интелектуалния потенциал на възпитаниците си и да изгражда мостове между поколенията.

В изказването си директорът на СУ "Иван Вазов" подчерта: "Уважаеми родители, вашите деца за нас не са бройки, които правят бюджет. Това е едно от основните неща. Те са личности със своите интереси, способности, възможности. С общи усилия ще се стараем да ги развиваме. И заради това не правим компромиси с реда и дисциплината. Надявам се, че това е едно от нещата, заради което сте ни избрали. Благодаря ви за доверието! С нашата работа ще направим така, че да го оправдаем."

Пред първокласниците г-н Димитър Митев плисна менче вода и им пожела да им върви като по вода по пътя към знанието. Водени от своите учители, малчуганите се отправиха към своите  приказни класни стаи с грейнали лица и щастливи усмивки.