Курсанти от ВВВУ "Георги Бенковски" се включиха в кампанията "Да почистим България заедно"

Животът

17-09-2022, 22:04

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Всички курсанти от първи до пети курс почистваха три района в Плевен и Долна Митрополия

Националната кампания "Да почистим България заедно" е поредният повод за проява на добротворчество. Всички курсанти от ВВВУ "Георги Бенковски" от първи до пети курс почистваха три района в Плевен и Долна Митрополия.

Първата група под ръководството на капитан Мирослав Петров почистиха ансамбъла от военни паметници на загиналите при Третия щурм на Плевен през 1877 г., в непосредствена близост до редута "Исса ага" в парк "Скобелев". Техен домакин бе г-н Валентин Шопов от Военноисторическия музей. В знак на благодарност към момчетата и момичетата за свършената работа посетиха братската могила- Костница и Панорама „Плевенска епопея 1877-1878“.

В непосредствена близост до парк "Скобелев" е новата база на ВВВУ "Георги Бенковски“- Изнесения комплекс за авиационно обучение / бивше училище "Марин Дринов"/. Там работиха по облагородяване на района курсанти под ръководството на капитан Павлин Тонов.

Третата група с ръководител капитан Таско Симеонов се погрижи за района около Техническата база за ремонт на катедра "Техническа експлоатация на летателните апарати“. Там се намира и интересна експозиция на самолети, които са били на въоръжение в българските ВВС.