Задържаха 21-годишен плевенчанин, извършил два улични грабежа

Крими

19-09-2022, 11:12

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Нападнал две жени и откраднал портмонетата им

На 16 септември в 10:05 часа в полицията 20-годишна е заявила, че на спирка на градски транспорт в ж.к „Дружба“ е нападната от непознат. С физическа сила - бутане в областта на раменете, той издърпал дамското ѝ портмоне. В него имало пари и лични документи. Същия ден в 11:05 часа отново в Първо РУ- Плевен е получен сигнал за уличен грабеж в ж.к."Дружба". След издърпване и изблъскване грабителят отнел от 64-годишна жена дамско портмоне с лични документи, дебитни карти и пари. Пострадалата  е получила разкъсно контузна рана в областта на челото. Уведомен е прокурор от РП - Плевен за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на двете деяния – 21-годишен от Плевен. При претърсване по реда на НПК в апартамента му в Плевен в ж.к. "Дружба"са намерени и иззети личните карти на потърпевшите, техни лични вещи и пари в размер на 245 лв., в банкноти с различен номинал. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Направил е самопризнания за механизма на извършване на деянията.

Продължават процесуално – следствените действия за документиране на престъплението. Работата продължават служители от Първо РУ – Плевен.