Шофьор се заби с колата си в крайпътно дърво, пострада спътничката му

Крими

20-09-2022, 09:04

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

По първоначална информация причина за произшествието е най-честата – несъобразена и превишена скорост

На 19 септември на път III-304 между селата Изгрев и Трънчовица е настъпило ПТП. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията около 13:25 часа. Местопроизшествието е запазено от екип на „Пътна полиция“ при РУ – Левски. Посетено е от дежурна оперативна група и автоексперт. Извършен е оглед.

Установено е, че на десен завой 69-годишен търновец, водач на "Ситроен Ц-4", е изгубил контрол над управлението на собствения си автомобил и се е ударил в крайпътно дърво.  Вследствие на удара возещата се на предна дясна седалка 65-годишна, също от град Велико Търново, е получила наранявания. Транспортирана е в ЦСМП - Плевен, където е диагностицирана с хематом в главата, без опасност за живота. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и пробата е отрицателна. По първоначална информация причина за произшествието е най-честата – несъобразена и превишена скорост.

Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, б." б " във връзка с чл.342, ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По случая продължава работа разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен