В Плевен организирахa атракционно пътуване с първия тролей в града (Снимки)

Мисия

20-09-2022, 21:02

Снимка:

Община Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

То бе част от програмата, подготвена от Общината по повод отбелязване на Европейската седмица на мобилността

Плевен отбеляза Европейската седмица на мобилността с няколко инициативи през днешния ден.

Общината организира безплатно атракционно пътуване с първия плевенски тролей, по време на което всички пътуващи имаха възможността да си направят снимки със символа на кампанията – Моби, и да получат билети за участие в томбола. Тролейбусът, който е един от първите, доставени в града през 1985 година, и се съхранява в новото тролейбусно депо, тръгна от спирка „Подстанция“ (жк „Дружба) и се придвижи по линията на тролейбус № 5 по посока жп гарата, а от там се насочи към паркинга на Община Плевен, който бе е и сборен пункт на всички участници в събитието.

Последва символично шествие към Пеещия фонтан с алтернативни на автомобилите превозни средства за придвижване в градска среда, след което по-големите се включиха във велопоход от читалище „Съгласие 1869“  по велоалеята на ул. „Вардар“, а по-малките – в обиколки по алеите в Градската градина. На финала всички станаха част от открит урок по безопасно и правилно придвижване в града с велосипеди и тротинетки с участието на представител на КАТ и на ръководителя на клуба по БДП към Центъра за работа с деца.

На всички участници в събитието бяха раздадени билети за участие в томбола с тематични награди, свързани с активния начин на живот.