Задържаха трима за извършена кражба в Плевен и осуетяване на полицейска проверка в Долни Дъбник

Крими

29-09-2022, 09:33

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Образувано е досъдебно производство

При проведени бързи оперативни действия вчера от автобус по линия Долни Дъбник – Плевен са свалени трима мъже – съпричастни към извършена кражба в Плевен и осуетяване на полицейска проверка в  Долни Дъбник.

На 28 септември в град Долни Дъбник е проведена специализирана операция по линия "Широкообхватен контрол". В 14:46 часа на улица "Христо Янчев" полицейски служители подават сигнал със стоп палка по образец на лек автомобил „Фолксваген Голф“. Водачът не спира на подаден сигнал от униформен служител на МВР и продължава движението си. От извършения обход на улица "Велчова завера" в града автомобилът е установен без лица в него. Извършен и оглед на моторното превозно средство и в него са открити вещи – дрехи, обект на кражба от МОЛ на територията на Второ РУ – Плевен. Организирани са издирвателни мероприятия и трима мъже са засечени в автобус, пътуващ към Плевен. Те са свалени от автобуса и са доведени в районното управление. Установена е самоличността им. Изяснило се, че водач на „Фолксваген“-а е бил 20-годишен от София, а негови стъпници са 22-годишен и 17-годишен, също от столицата. Справка е изяснила, че 20-годишният не притежава свидетелство за управление на МПС /неправоспособен водач/ и управлява в едногодишния срок от наказанието му с наказателно постановление, влязло в сила на 30.06.2022 година. Кражбата на дрехите, открити в колата,  била извършена на 28 септември. Уведомен е дежурен прокурор при РП Плевен.

Младежите са задържани са срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство по чл. 270, ал. 1 от НК. Работата по документиране на престъпната дейност на тримата продължава.