Изясняват се причините за пожар, възникнал в Радомирци

Крими

29-09-2022, 09:40

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Небрежност при боравене с открит огън е запалила барака в местността "Мъртва долина"

Сигнал за пожар в къща в село Радомирци бил подаден вчера в 05:14 часа. Служители от РСПБЗН - Червен бряг с един противопожарен автомобил установяват, че гори необитаем дом, на груб строеж, без ел. инсталация. Изгоряла е покривна конструкция  - около 70 кв.м. Причините за инцидента и нанесените материални щети са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

На 28 септември в 16:45 часа от РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за потушаване на пожар в дървена постройка – барака. Инцидентът е регистриран в местността „Мъртва долина II„ край Плевен. Предполагаемата причина за произшествието е  небрежност при боравене с открит огън. Изгорели са масивни складови и спомагателни постройки 15 кв.м. и 2 куб.м дърва за огрев.

Вчера в 21:18 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са оказали съдействие на медици от ЦСМП – Плевен за сваляне на тежък пациент до специализиран автомобил. Помощта е оказана на улица „Неофит Бозвели“ в областния град.

Около 21:40 часа на 28 септември е горял пластмасов контейнер за сметосъбиране в Плевен на улица „Гренадирска“. Екип на службата в града загасил пламъците. Пожарът възникнал вследствие на небрежна работа с огън.

В 00:01 часа на 29 септември бил подаден сигнал за техническа помощ за отключване на апартамент на 6-тия етаж в жилищен блок в Плевен на улица „Гренадирска“, обитаван от възрастна жена. Екип на пожарната служба в Плевен отключил входната врата на жилището и намерил жената в добро състояние.

Вследствие на небрежна работа с огън на 28 септември около 12,50 часа пламнали сухи треви и нискостеблена растителност в землището на град Червен бряг. Служители на РСПБЗН – Червен бряг локализирали и загасили огъня, който обхванал около 3 декара площ. Няма нанесени щети.