Иззеха 6 каруци и джип от бракониери на дървесина в Плевенско

Крими

30-09-2022, 09:57

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В близост до каруците горските служители са направили опит да спрат джип "Паджеро", без регистрационни табели

На 29 септември около 19.10 часа в землището на село Горник на границата със село Бресте полицейски автопартул и служители на РДГ - Ловеч и ДГС - Плевен са засекли 6 конски впряга да транспортират дърва за огрев от вида дъб и цер. Проверка е изяснила, че дърветата са без превозен билет и контролна горска марка, доказващи законния им произход. Всяка от каруците превозвала по около 0.8 пр. кубични метра дърва.

Установена е самоличността на водачите им – двама 17-годишни, 46-годишен, 31-годишен, 15-годишен, 42-годишен, жители на село Горник.

В близост до каруците горските служители са направили опит да спрат джип "Паджеро", без регистрационни табели. Шофьорът не се подчинил и продължил движението си. По-късно колата е намерена изоставена с 1,6 пространствени кубични метра дърва, без контролна горска марка.

Дървесината, джипът и каруците са иззети и се намират на съхранение в горски разсадник гр.Червен бряг. Сезирана е РП – Плевен и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 235 ал.2, във връзка с ал.1 от НК. Работата по случая продължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен