Изборният ден започна в спокойна обстановка

Мисия

02-10-2022, 09:21

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Днес изборният ден започна към 7 часа, секционните помещения са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Oт ОДМВР - Плевен припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на Министерството на вътрешните работи осигуряват външната охрана на изборните места. Те се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90112 98, както и имейл [email protected]

В днешния ден служителите на секторите „Български документи за самоличност“ в ОДМВР - Плевен и РУ при ОДМВР ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен