Кметът на Буковлък е привикан в полицията след сигнал за купуване на гласове

Крими

02-10-2022, 10:54

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Местните се оплакват от засилено полицейско присъствие

В изборния ден жители на плевенското село Буковлък са притеснени от засиленото полицейско присъствие в населеното място. Местни разказаха пред БНТ, че от сутринта служители на реда спират за проверка всички автомобили, движещи се в селото.

Тази нощ полицаи са разпитвали кметът на селото дали раздава дърва срещу гласуване в полза на определена политическа сила.

"Вчера нашият кмет беше привикан да го разпитват по нощите дали се купуват гласове. Беше му направен протокол да не се занимава с изборите. Уж били раздавани дърва. От снощи от 12 часа цялото село е барикадирано от полицаи и жандармерии в опит да притиснат хората да не излязат да гласуват. Питам на какво основание - в 21 век живеем - този полицейски натиск... Само в Буковлък ли има хора, само в Буковлък ли има секции? На нас ни писна! Оставете ни на мира!", каза Методи Петков.

От Областната дирекция на МВР в Плевен отрекоха да има засилено полицейско присъствие в селото.

"Бях привикан в Първо РУ по сигнал, че раздавам дърва за изборите. Възмущава ме това, че концентрирано в Буковлък има полиция, жандармерия, цивилни полицаи. В момента спират кандидати за народни представители, общински съветници, всички наши хора, приятели, които искат да гласуват", каза кметът Георги Божинов.

Ще припомним, че вчера в област Плевен беше издадена и първата присъда за търговия с гласове. Мъж направи самопризнания и получи 8 месеца условна присъда с 3-годишен изпитателен срок след споразумение с прокуратурата.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен