"Златните песни от "Златният Орфей" в Плевен

Новините

05-10-2022, 07:30

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Поредица от концерти, наречени  "Златните песни от "Златният Орфей" ще звучат този месец в звучат в Бургас - на 7 октомври, Плевен - 10, Благоевград - 13, Пловдив - 14, и Сливен - на 28 октомври.

"За любителите на вечните песни, вълнували меломаните преди десетилетия и продължаващи да звучат актуално и днес - новият проект на Държавната опера в Бургас - "Златните песни от "Златният Орфей" - фестивал емблема на световно ниво, на чиято сцена в курортния комплекс Слънчев бряг своето достойно място в съкровищницата на съвременната българска музика са заслужили незабравими песенни заглавия, част от които ще прозвучат и на 7 октомври в залата на Бургаската опера", разказват организаторите.

По думите им песните  ще бъдат представени от безспорните любимци на публиката Орлин Горанов и Маргарита Маргарита Хранова, които ще бъдат солисти на оркестъра на бургаската опера с диригент маестро Левон Манукян, който е направил и и оркестрациите. Идеята, сценарият и мултимедията са на Юлия Манукян.

"Заклинание", "Делфините", "Песен моя, обич моя", "Повей, ветре", "Надежда", "Джулия", "Се ла ви", "Нека да е лято", "Закъснели срещи", "Една българска роза", "Хора и улици", "Бяла тишина" са част от песните, включени в проекта "Златните песни от "Златният Орфей".