Жена от Плевенско е задържана в Солун за принуждаване на дете да проси

Крими

05-10-2022, 11:33

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата е разпоредила задържаната да остане под арест

Българска гражданка е задържана в Солун по обвинение, че принуждавала шестгодишно дете да проси по улиците на града, съобщи БТА, позовавайки се на АНА-МПА.

Момиченцето било забелязвано на централната солунска улица „Цимиски“ ежедневно, облечено в дрипи и често в продължение на повече от 12 часа на ден. Случаят влязъл в полезрението на властите, след като граждани подали сигнал на горещия телефон 1109 за търговия с хора.

Полицията започнала наблюдение, в резултат на което задържали 54-годишна жена, която придружавала детето.

Първоначално тя заявила, че е майка на момиченцето, но впоследствие променила показанията си и казала, че му е баба. Тя обяснила, че двете пристигнали в Гърция от района на Плевен с цел просия. Според твърденията на бабата това станало със съгласието на 20-годишната майка на детето.

Прокуратурата е разпоредила задържаната да остане под арест. Тя е обвинена в търговия с хора, излагане на непълнолетно лице на опасност и даване на лъжливи показания.

Детето е настанено временно в център за настаняване на непълнолетни. Дали то ще бъде върнато на семейството му трябва да се произнесе гръцкото правосъдие.