Три плевенски състава впечатлиха с участието си в Националния фолклорен фестивал в Бургас

Животът

05-10-2022, 15:00

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Новината съобщи Пенка Иванова – председател на Общинския съвет на „Съюз на пенсионерите – 2004”

Три плевенски състава се завърнаха с престижни отличия от участието си в Националния фолклорен фестивал „Сребро в косите, песен в душите”, състоял се в гр. Бургас в края на м. септември. Новината съобщи Пенка Иванова – председател на Общинския съвет на „Съюз на пенсионерите – 2004”.

В традиционното културно събитие са участвали Хорът на учителките с ръководител Галя Кокорска, Фолклорната група „Веселяк” с  ръководител Мария Павлова, Фолклорната група „Пендара” при Пенсионерския клуб „Данаил Попов” с ръководител Елена Каменова и Фолклорната група при читалище „Извор” – с. Горна Митрополия, с ръководител Стойка Василева.

В конкуренция с  около 70 формации от цялата страна първите три плевенски състава са оценени за участие в гала вечерта с още седем финалисти. Представителите на Плевен са наградени с престижни отличия.

Националният фолклорен фестивал „Сребро в косите, песен в душите”  се организира от Община Бургас и Сдружение „Съюз на пенсионерите - 2004”. Участието на нашите състави е със съдействието  на Община Плевен. С подкрепата на местната администрация се проведе и Прегледът на художествената самодейност на хората от третата възраст в Летния театър в парк „Кайлъка”.