Областна администрация - Плевен бе домакин на среща по партньорски проект на община Никопол

Мисия

05-10-2022, 17:42

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Срещата бе открита от областния управител Иван Петков и кметовете на Община Никопол Ивелин Савов и на Турну Мъгуреле Дануц Кукля

Представители на десет града от осем европейски държави, сред които от Гърция, Малта, Германия, Румъния, Словакия, Италия, Испания и България събра днес зала „Плевен“ на Областна администрация Плевен. Всички те са част от проект за побратимяване, разработен от Община Никопол. Проектът се реализира по програма на Европейския съюз „Европа за гражданите“ и има за цел да повиши осведомеността на гражданите по въпроса за активното и европейско гражданско участие.

Домакин на събитието бе Областна администрация - Плевен. Срещата бе открита от областния управител Иван Петков и кметовете на Община Никопол Ивелин Савов и на Турну Мъгуреле Дануц Кукля.

Във фокуса на проекта са участието на гражданите в активното европейско гражданство, социалния и демократичен ангажимент и насърчаването на правата на човека.

Основна цел на проекта е да се насърчат младите хора да разсъждават върху основните характеристики на европейското общество, като се фокусира върху проблеми,  типични за младите хора в Европа и най-вече да ги насърчи към активната им роля в техните общности. Проектът цели приближаване на младите хора до европейските институции.