Миньор (Перник) и Спартак (Плевен) не успяха да се победят

Новините

09-10-2022, 17:26

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двата тима завършиха при резултат 0:0 в сблъсъка от 12-ия кръг на Втора професионална лига

Отборите на Миньор (Перник) и Спартак (Плевен) завършиха при резултат 0:0 в сблъсъка от 12-ия кръг на Втора професионална лига, съобщава sportal.bg. По този начин футболистите на Красимир Бислимов събраха актив от 21 точки, което им отрежда второ място във временното класиране. "Чуковете" пък са на 12-а позиция с едва 14 пункта.

Първата интересна ситуация се откри пред вратата на гостите. Емил Ценов опита да се разпише с удар от фал, но кълбото премина на сантиметри от целта. 

В 30-ата минута Мартин Петков също пробва късмета си от пряк свободен удар. Младият футболист стреля много силно, но топката не намери очертанията на вратата на Спартак.

Три минути преди края на първата част пред Методи Костов се откри и най-доброто положение. Опитният нападател стреля от близка дистанция с глава, но право в ръцете на Богомил Цинцарски. 

През второто полувреме темпото драстично спадна, а интересна ситуация дойде чак в 74-ата минута, когато само за 60 секунди Клаубер и Преслав Антонов имаха добри възможности да се разпишат, но и при двете ситуации не достигна достатъчно точност при "сините" футболист, за да открият резултата. 

В 79-ата минута Методи Костов се пребори за една висока топка, продължавайки я към Борис Тютюков, който не се забави и стреля, но над вратата. 

Четири минути преди края на мача капитанът на "чуковете" Венцислав Василев бе изгонен от главния съдия Петър Кузев. 

В 90-ата минута Васил Божинов проби отдясно, след което центрира в наказателното поле към Васил Шопов, който от перфектна позиция не успя да донесе трите точки на Спартак. В тази ситуация стражът на домакините Даниел Леонтиев демонстрира рефлекс, избивайки кълбото в корнер.

В следващия кръг Спартак посреща тима на ЦСКА 1948 II.