Задържаният за измамна схема с пелети - съпричастен към множество измами из цялата страна

Крими

11-10-2022, 16:54

Снимка:

МВР

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Криминалисти от ГДНП и колегите им от областните дирекции в Русе и Плевен разкриха измама срещу жител на Тръстеник

Действията по разкриване на престъплението са проведени на 7 октомври от криминалисти на ГДНП, ОДМВР-Плевен, Русе и РУ-Долна Митрополия по досъдебно производство, водено от Районната прокуратура в Плевен. Специализираната операция е предприета след жалба на мъж от гр. Тръстеник за реализирана измама посредством публикация в интернет сайт за продажба на пелети, дърва за огрев и строителни термопанели.

В хода на съвместните действия, в град Плевен, е спрян за проверка товарен автомобил, в който пътували двама жители на гр. Ветово– на 19 и 23 г., с криминалистически прояви. В купето на автомобила полицейските служители намерили и иззели множество мобилни апарати, парична сума и банков документ, имащи отношение към разследваната престъпна дейност. При последвали процесуални действия на адреси в гр. Ветово също били открити мобилни апарати, sim-карти и документи.

Към момента 23-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Събрани са данни за съпричастността му към множество измами на територията на цялата страна. Работата по случая продължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен