Специализантите от курса за авиационно-технически специалисти завършиха успешно обучението си

Мисия

14-10-2022, 12:37

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В рамките на седем седмици обучението се проведе в четири направления

В 12-та авиационна база - гр. Долна Митрополия завърши обучението на специализантите от курс за придобиване на военноотчетна специалност и квалификация „Войници, авиационно – технически специалисти”.

В рамките на седем седмици обучението се проведе в четири направления – специалисти по „Самолета и двигателя”, „Авиационно оборудване”, „Радиоелектронно оборудване” и „Авиационно въоръжение”. Отговорник на курса бе майор Бойко Неделчев.

Целите на учебната програма бяха насочени към това, обучаемите да придобият знания относно заеманата длъжност като специалисти по експлоатация и ремонт на летателните апарати и авиационни двигатели, авиационно въоръжение, радиоелектронно оборудване на летателния апарат и специалисти по авиационни електроприбори и автоматични системи.

В часовете по теоретична подготовка курсистите усвоиха знания, свързани с основните дейности на авиационно–техническите формирования, техническата експлоатация на авиационната техника, правилата за работа с контролно-измервателната апаратура и специализирания инструмент, оборудването и въоръжението. Практическите занятия допринесоха курсистите да се запознаят в детайли с процеса по поддържането експлоатацията и ремонта на авиационната техника.

Курсът завърши с полагане на комплексен изпит. Средният успех е „Много добър”, а отличник е редник 2-ри клас Димитър Ангелов Даскалов от военно формирование 32040 – Крумово.

Заместник-командирът на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Ангелов връчи удостоверенията на специализантите. В обръщението си към тях той подчерта, че обучението им е важен фактор за професионалното им развитие. Поздрави ги за проявената отговорност и стремеж към усъвършенстване, и им пожела успешна и безаварийна работа.