"Бенковци" и "Вазовци" участваха в среща на поколенията

Мисия

16-10-2022, 13:00

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В срещата на поколенията се включи и началникът на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски

110 годишнината на българската бойна авиация, 110 години Военна Академия „Г. С. Раковски“ и 25 години фондация „Български Военновъздушни сили“ събра в навечерието на 16 октомври представители на няколко поколения, свързали живота си с авиацията.

Курсанти, преподаватели и ветерани от ВВВУ "Георги Бенковски" и випускници от СУ "Иван Вазов" се включиха в разнообразните събития по време на срещата "Подкрепа на младежкия, професионалния и научния авиационен и космически устрем".

Групата посети Националния Военноисторически музей и въпреки краткото време успя да се запознае с основната експозиция, и, разбира се, тази която отразява богатата история на българската бойна авиация.

Курсантите сержанти Васил Дошков и Живко Хинов – специализация „Летец-пилот“ , представиха ВВВУ "Г. Бенковски" с размисли по темата "110 причини да стана военен пилот" по време на срещата на поколеният.

Вълнуващи срещи, нови запознанства, самата атмосфера породена от празника на ВВС, обстановката в аристократичите сгради на Военна академия, отличната организация, повлияха върху приповдигнатото настроение на всички.

"Приятелите ни от иновативното СУ "Ив. Вазов" навлизат успешно в авиационната среда и ще отразят впечатленията си от пътуването в училищния вестник. А се оказа, че и класната на 12 а – г-жа Нина Тотева се е занимавала с парашутизъм в младежките години", споделят от ВВВУ "Георги Бенковски".

В срещата на поколенията се включи и началникът на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски.