Тодор Тодоров: Беше много важно за нас да тръгнем с победа като домакини

Спорт

18-10-2022, 10:02

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Радвам се, че успяхме да се отърсим от това домакинско напрежение и да вземем този мач, коментира Тодоров след победата над Левски

Спартак Плевен записа втора победа в НБЛ. След като на старта на първенството надвиха категорично ЦСКА, в последен мач от втори кръг на елитния шампионат плевенчани спряха и Левски, този път у дома със 77:65.

Eто какво заяви старши-треньорът Тодор Тодоров след мача:

Ключово беше това, че успяхме да ги лимитираме до 65 точки. Успяхме да се отърсим от това напрежение, което по един или друг начин беше поставено в нас, на базата на това, че това ни е първи домакински мач от сезон, от който както вие журналистите, така и всички останали очакват много от нас. Аз затова още преди началото на предния мач казах, че не обичам думата „фаворити“ преди всеки мач. Фаворит прави един отбор в края на сезона, когато е доказал през целия сезон, че е направил нещо. Радвам се, че успяхме да се отърсим от това домакинско напрежение и да вземем този мач. Беше много важно за нас да тръгнем с победа като домакини.

Видяхте, залата беше пълна. Надявам се това да запали хората да продължават да ни подкрепят. Не мога да кажа, че само Барет Бенсън е човекът, който се бори в един отбор. Загубената борба в нападение не се дължи само на един човек. Това трябва да се анализира. Наистина, този мач ни взеха така да кажем борбата в нападение, имат и 15 точки от втори шанс. Първото полувреме имаме 4 или 5 точки на бърза атака. Това не е нашият отбор, който искаме да диктува темпото. Ние се хванахме в тяхното темпо първото полувреме, радващото е, че второто полувреме имаме 20. Имаме по-голяма ротация от тях, но Левски не е отбор, който е за подценяване и който не е агресивен. Левски е доста агресивен отбор, дори с ротацията, която има. Радващото е, че победихме.