Карлос Насар е направил пълни самопризнания

Спорт

20-10-2022, 12:38

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Щангистът от Червен бряг шофирал под въздействието на алкохол и наркотици

Щангистът Карлос Насар е направил пълни самопризнания, че е шофирал под въздействието на алкохол и наркотици, съобщава bTV. Делото, насрочено за 18 октомври, е отложено за след месец.

На 28 юли в-к "Сега" съобщи, че в Слънчев бряг Насар е спрян за проверка след употреба на алкохол и наркотици и е оказал съпротива при задържането си. Тогава, пред медиите щангистът отрече да е бил арестуван:

"Отричам тези неща! Даже ми е неудобно да коментирам темата. Друго не знам какво да кажа. Не съм задържан. Било написано, че това се случва в Поморие на 27 юли, а аз тогава бях в Червен бряг. На 22 юли напуснах квартирата ми в Свети Влас. Бях на почивка там", заяви световният шампион.

Наказание от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 500 до 1200 лв грозеше Насар след инцидента. 3 месеца по-късно обаче щангистът направи пълни самопризнания и е готов на споразумение с прокуратурата, разбра bTV. В този случай присъдата му се очаква да бъде условна.

Делото за 18-годишния спортист е отложено за ноември, тъй като той не се е явил в съда. Причината да не присъства е контузия в кръста.

На щангистите предстои световно първенство, което започва на 5 декември в Колумбия. Името на Насар засега фигурира в списъка със заявки, но към днешна дата той не тренира с националния отбор.