Събират средства за ремонт на двете зали за народни танци и хореография на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Пордим

Животът

21-10-2022, 09:49

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Сдружението на сираците обяви дарителска кампания

Националното сдружение на сираците в България обявява благотворителна кампания за събиране на средства, необходими за цялостен ремонт и реновиране на двете зали за народни танци и хореография на СУ "Св. Св. Кирил и Методий" град Пордим.

"В училището се обучават годишно близо 300 деца от 1-ви до 12-ти клас, които попиват тънкостите на народните танци. Талантливите ученици печелят много национални награди в конкурси и фестивали и заслужават да се обучават в прекрасни условия. Сдружението над седем години работи с училището и подкепя много инициативи в подкрепа и на деца в неравностойно положение. Надяваме се на активната подкрепа на добри хора, фирми и организации да помогнат. С тази инициатива искаме да запазим и съхраним българщината", съобщи Председателят на НССБ Слави Михайлов.

"Необходими са около 20 000 лева за да постигнем целта си. До този момент е събрана сумата от 1400 лева, като сред дарителите са Кмета на Пордим Детелин Василев, Председателя на Общинския съвет в Пордим Катя Димитрова, Ректора на МУ Проф. Добромир Димитров и др.", допълва Слави Михайлов.

Средства може да бъдат дарени, както следва:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА

титуляр: Национално сдружение на сираците в България

IBAN: BG82FINV91501203760211

BIC: FINVBGSF

основание: Дарение за ремонт на зали в град Пордим.