Заловиха четирима нарушители на пътя в Плевенско

Крими

24-10-2022, 09:36

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Хванаха дрогирани в Долни Дъбник и Левски, един пиян в Реселец и един без книжка в Червен бряг

28-годишен е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа за управление на автомобил след употреба на наркотични вещества. В 06:56 часа на 22 октомври в град Долни Дъбник на улица „Христо Янчев“ бил спрян за проверка лек автомобил „Тойота Аурис“. Направеният тест на водача за наркотици с техническо средство е отчел положителен резултат за метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителят не е дал проби за химически анализ. Образувано е бързо производство. Сезирана е РП – Плевен.

Бързо производство е образувано в РУ – Левски за управление на автомобил след употреба на наркотици. В 12:31 часа на 21 октомври на улица „Христо Ботев“ в Левски полицейски служители спрели за проверка „Пежо“, управлявано от 30-годишен. Направеният наркотест на водача е отчел наличие на канабис и амфетамин. Издаден е бил талон за медицинско изследване. Нарушителят е бил задържан за срок до 24 часа по МВР. За престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК е започнато бързо производство. Сезирана е Районна прокуратура – Плевен.          

На 23 октомври 2022 година около 02.15 часа в град Червен бряг на улица "Яне Сандански" е спрян "Мерцедес". Проверка е установила, че 28-годишният водач управлява МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. Уведомена е прокуратурата в Плевен и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.3 от НК. Работата продължава.
          
На 23 октомври 2022 година около 21.45 часа в село Реселец на кръстовище между улица "Иван Христов" и улица "Дружба" полицаи подават сигнал със "стоп" палка на "Хонда Акорд". Водачът не спира и напуска мястото на проверката. След извършена справка в "КАТ" е той е установен - 33-годишен от селото. Пред дома му е изпробван за алкохол с техническо средство "Дрегер".Уредът е отчел над 1.2 промила алкохол в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване и във ФСМП – Червен бряг е взета проба за анализ. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Сезирана е РП – Плевен. Образувано е бързо производство с оглед на чл.343 „б“, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.