Шофьор блъсна патрулка, а при последващи проверки в колата и дома му откриха голямо количество наркотици

Крими

24-10-2022, 10:00

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът е станал в Гривица

На 22 октомври в плевенското село Гривица водач на лек автомобил е блъснал патрулка. Инцидентът е станал около 12:50 часа на улица "Подполковник Николай Нанкович".

29-годишен с лек автомобил "Пежо" е навлязъл в вляво на платното за движение и е ударил насрещно движещ се служебен автомобил "Гранд Чероки", собственост на ОДМВР – Плевен. Вследствие на пътното произшествие са нанесени материални щети по двата автомобила. Служебният "Гранд Чероки", е със счупени предна броня и предни фарове, деформирани предна греда вляво и решетка. Алкотестовете на двамата шофьори са отрицателни. На виновния водач е съставен акт и е издаден протокол за ПТП с материални щети. При проверка в автомобила му на пода пред предна пасажерска седалка е намерен полиетиленов свитък, с неправилна форма, съдържащ бяло кристалообразно вещество -  метамфетамин /пико/ с тегло 150 грама. При последващи претърсвания и изземвания в жилището му в областния град са намерени два мобилни телефона - "Huawei" и "Iphone 13", сумата от 6700 лв., в различни банкноти. В хода на оперативните действия мъжът е предал с протокол за доброволно предаване четири полиетиленови плика с размери 10 х 15см., съдържащи зелена тревиста маса - марихуана с тегло около 100 гр.

29-годишният е задържан за срок от 24 часа по ЗМВР. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай. Уведомен е дежурен прокурор в РП - Плевен.