Генералният Консул на Турция в Пловдив посети МУ-Плевен

Мисия

25-10-2022, 15:20

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Консулът се запозна със структурата и специалностите на МУ-Плевен

Генералният Консул на Република Турция в Пловдив г-н Корхан Кюнгерю бе посрещнат във висшето училище от представители на Академичното Ръководство на МУ-Плевен – заместник-ректорите по учебната дейност и по качество на обучението и акредитация доц. д-р Соня Вълкова и доц. д-р Цветелина Валентинова, зам.-декана на Факултет „Медицина“ доц. д-р Ивелина Йорданова и финансовия директор Ибрахим Потурлиев. Консулът се запозна със структурата и специалностите на МУ-Плевен, с нарастващия брой български и чуждестранни студенти, с академичния съства и с лабораториите в Центъра за компетентност.

Той разгледа високотехнологичната база в Телекомуникационния ендоскопски център с 3D студио за обучение и уникален Музей на минималноинвазивната хирургия. В Лабораторията за обучение в среда на виртуална реалност с помощта на VR очила генералният консул на Турция се пренесе в операционната зала, за да наблюдава хирургична операция на живо. Той увери членовете на ръководството, че ще работи за разширяване на партньорството на МУ-Плевен с водещи турски университети в областта на медицината и ветеринарната медицина.

В края на визитата си г-н Корхан Кюнгерю се срещна и разговаря с турски студенти, които се обучават в англоезичен курс по „Медицина“ в МУ-Плевен.