Семейство от Плевенско продължава да търси справедливост за смъртта на 14-годишното си дете

Новините

27-10-2022, 08:00

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Момчето почина след побой в училище

Пет години по-късно семейство от Плевенско продължава да търси справедливост за смъртта на 14-годишното си дете, което почина след побой в училище, съобщава Нова тв.

Случаят е от град Славяново и приключи на съдебна газа с условна осъдителна присъда  за вече пълнолетния младеж. С днешната дата обаче, родителите на жертвата показват за първи път видеозапис от деня, когато синът им умира в класната стая.

На кадрите се вижда как 14-годишният Радослав пада след два удара в главата на пода в класната стая. Вижда се и опита да бъда съживен от персонала на училището. 

Бащата на жертвата - Бисер Димитров, продължава борбата си за справедливост, въпреки че делото е приключило с присъда.

“Една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок и да се заплати кръвнина – обезщетение. Дoсега – абсолютно нищо”, каза пред Нова тв Димитров за присъдата. 

Случаят със смъртта на 14-годишният Радослав от град Славяново нашумя през месец май 2017 година.  

След спречкване със съученика си Тонимир, Радослав  удря главата си и умира.

С днешна дата, показвайки записа, родителите на починалото дете искат да опровергаят тиражираната от ръководството на училището версия за смъртта.

По думите на бащата на починалото дете учителите са излъгали в съда. Там били казали, че момчето е консумирало енергийна напитка, в следствие на която е получил епилепсия и сърдечен пристъп.

Днес, училището в Славяново има друг директор, който счита че темата е приключила.

“Колегите, които са били, нямат вина за това което се е случило. Това е доказано в съда, аз затова Ви казах, че има компетентни органи”, категорична е  Радостина Болнова – директор на СУ „Христо Ботев.

Не така мислят родителите на починалия Радослав. И призовават депутати да действат.

“Тези хора от Парламента нека да правят по-добри Закони. Да правят Закони, а не да драпат за заплати, че тази мъка е много голяма”, призова бащата на починалото момче. 

Въпреки, че за родната Темида въпросът е приключил семейството на Радослав ще търси правата си Европейският съд по правата на човека, защото времето не лекувало.

“Повече и по-голяма е болката, заради липсата на справедливост. За тази болка – няма хапче”, казва почерненият баща през сълзи.