Спартак удари Етър и се върна на победния път

Спорт

28-10-2022, 18:19

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенчани прекъснаха негативната си серия от 5 поредни двубоя без победа

Спартак (Плевен) победи с 1:0 у дома Етър в откриващия мач от 15-ия кръг на Втора лига. Единственото попадение падна през второто полувреме, когато Преслав Антонов бе точен (77’). Иначе през първото полувреме двубоят бе доста равностоен и без интересни положения, а във финалните минути на срещата Васил Шопов можеше да вкара, но топката бе изчистена от голлинията. Така във втори пореден мач “болярите” допускат загуба и се отдалечават все повече от първото място, а плевенчани прекъсват серията си от 5 поредни двубоя без успех.

Още във 2-ата минута гостите можеха да стигнат до попадение. Тогава след грешка в защитата на плевенчани футболист на домакините върна към своята врата и само добрата намеса на Богомил Цинцарски предотврати автогол. Последваха минути, в които домакините натиснаха своя противник и повече търсеха попадението. На няколко пъти се създаде напрежение в наказателното поле на Етър, но без да се застраши реално вратата на Нисторов.

Последваха нови скучни минути, в които играта беше равностойна, а опасни положения липсваха. В 33-ата минута Крум Стоянов се опита да изненада Цинцарски от пряк свободен удар, но стражът на домакините не се затрудни и улови. 42-ата минута Стефан Христов остана очи в очи с вратаря на Етър, но в последния момент ударът му бе блокиран.

В самия край на полувреме дойде и може би най-опасната ситуация в мача досега. Тогава от границата на наказателното поле Стефан Христов центрира меко топката в пеналтерията. Кълбото стигна до Преслав Антонов, който нахлу и засече с глава, но ударът му се оказа неточен.

В 85-ата минута Преслав Антонов остана сам срещу вратаря и подаде към Васил Шопов надясно. Опитният халф преодоля вратаря на гостите, но точно пред голлинията защитник на великотърновци спаси. Към края на двубоя Етър натисна, но не успя да изравни и така "болярите" си тръгнаха с празни ръце от Плевен.

След тази победа Спартак събира в актива си 25 точки и прекъсва негативната си серия от 5 поредни двубоя без победа. Плевенчани излизат на четвъртото място и отново се доближават до ключовите позиции в таблицата, съобщава sportal.bg. Етър от своя страна остава на третата позиция с 26 пункта, но рискува да бъде изместен от там.