Младежи с "Опел" си спретнаха гонка с полицията в Плевенско

Крими

31-10-2022, 10:05

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Колата се оказала с фалшиви номера и била пълна с незаконна дървесина

На 29 октомври oколо 22.20 часа в село Чомаковци на ул."6-та“ служители на ЗЖУ-Плевен са подали светлинен и звуков сигнал на "Опел Корса". Водачът  на автомобила не спира и напуска мястото. Служителите преследват автомобила и малко по късно водачът спира и бяга.

При проверка на колата е установен пътник – 15-годишен от село Габаре, обл. Враца. В купето са намерени 21 нарязани дърва за огрев с дължина около 80 см. от вида "Дъб" без контролна горска марка и превозен билет. От извършената справка в "КАТ" е изяснено, че регистрационни.номера на „Опел“-а са издадени за лек автомобил "Форд Ескорт",  със служебно прекратена регистрация на 3 август 2020 година. При извършените оперативни действия е установен водачът на автомобила – 18-годишен от село Габаре, врачанско. 

Двамата младежи са задържани са срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. По случая е образувано досъдебно производство за престъпления по чл. 235,ал.6 от НК  и по 345, ал.1 от НК. Работата продължава.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен