Задържаха криминално проявен плевенчанин за кражби от кутии за дарения в храмове

Крими

31-10-2022, 17:57

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Негов съучастник бил 26-годишен от Павликени

В резултат на съвместна операция, проведена от служители на ГД „Национална полиция“ и областните дирекции на МВР в София, Плевен, Ловеч и Габрово, са задържани двама криминално проявени мъже. Криминалисти стартирали действия във връзка със сигнал, постъпил около 5 часа на 28 октомври в РУ – Троян – неизвестни опитали да проникнат в църквата в с. Гумощник, след което се оттеглили с лек автомобил. Малко по-късно е установено, че от два храма в гр. Априлци са били отнети банкноти и монети след разбиване на катинарите на поставени в тях кутии за дарения.

Проведени са незабавни оперативно-издирвателни действия, в хода на които в гориста местност служители на ОДМВР - Плевен установили лек автомобил и задържали придвижвалите се с него 44-годишен плевенчанин и 26-годишен от Павликени, и двамата криминално проявени. При последвалите процесуално-следствени действия в превозното средство са  установени множество вещи и предмети, а при обиска на задържаните са намерени и наркотични вещества.

Двамата мъже са разпитани и привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на прокурор са задържани за срок до 72 часа в Следствения арест в Ловеч. Работата продължава с оглед документиране на цялостната им престъпна дейност. Образуваните по случая две досъдебни производства са под наблюдението на Районна прокуратура - Ловеч.