Тодор Тодоров: Всеки един влиза на терена и е готов да даде всичко за другия

Спорт

01-11-2022, 07:47

Снимка:

БК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

"Баскетболната общественост и хората ни поставят големи очаквания, което аз от началото на сезона се опитвам да предотвратя", коментира наставникът на Спартак

Старши треньорът на Спартак Плевен Тодор Тодоров бе доволен от неговия тим след трудната победа срещу Черноморец у дома, която бе и четвърта поредна в шампионата. Ето какво сподели той след срещата:

„Ключово беше, че се отърсихме от напрежението преди мача. Поздравявам и отбора на Черноморец. Доста добре играят в нападение, нямаха мач под 90 точки. Успяхме да ги свалим под 80 днес. Не бяха в пълен състав, но се радвам, че успяхме в този труден за нас мач. Баскетболната общественост и хората ни поставят големи очаквания, което аз от началото на сезона се опитвам да предотвратя. През първото полувреме не можахме да се отърсим от това. Някои атаки можеха  да станат по друг начин, нямахме организация. Надявам се да се научим да го пречупваме.

Черноморец има доста добро нападение, както казах, но въпреки това те днес имаха и добър ден. Бяха 6/8 от тройката в третата част, а ние 1/13, те свалиха, обърнаха иповедоха. Радвам се, че в една микроситуация успяхме да се върнем след това и да спечелим.

Доволен съм от защитата. Всеки един влиза на терена и е готов да даде всичко за другия. Радвам се, че манталитетът на играчите е такъв и са готови на всичко един за друг. Не искам да отличавам никого.

Опитвам се да отдавам нужния респект на всеки отбор, с който играем. Ямбол е едно от позитивните неща в първенството. Има доста млади български играч, двама от най-опитните и далите за баскетбола у нас българи, както и нелоши чужденци. Не на последно място там е мястото, където като домакин се играе най-трудно, изключвам Плевен. Много ме радва, че се дава шанс и на местни играчи. Надявам се да се възстановим, да се подготвим и да успеем най-малкото да отговорим на това нещо, което те предлагат в тяхната зала."