Смесена гора и пчелни кошери бяха обхванати от пожар в землището на Белене

Крими

03-11-2022, 10:03

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Причина на произшествието е небрежност при боравене с открит огън

Смесена гора и пчелни кошери бяха обхванати от пожар вчера в землището на град Белене. Сигнал за инцидента е постъпил в 14:23 часа. Огънят се е разпространил бързо от падналата листна маса. Два екипа на РСПБЗН-Белене със специализирани автомобили локализирали и потушили пожара и спасили от пламъците 60 декара смесена гора и 180 кошера. Причина на произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Пожари в сухи треви и нискостеблена растителност са загасени вчера и в Плевен в Западна Индустриална Зона, в ж.к „Дружба-2“, както и в землищата на селата Ореховица, Сухаче, Каменец, Драгаш войвода, Байкал. Не са нанесени материални щети.

Вчера в 09:12 часа от РС ПБЗН – Плевен е потърсено съдействие за погасяване на пожар в самозапалили се сажди в коминно тяло в обитаема къща в село Коиловци. Отреагирали са служители с един автомобил.

На 2 ноември в 16:53 часа служители от РС ПБЗН – Плевен са оказали техническа помощ при пътен инцидент между микробус и товарен автомобил „Волво“ в село Горни Дъбник до зеленчуковата борса.

Небрежност при боравене с открит огън е причина за пожар в контейнер за отпадъци в Плевен в ж.к „Дружба“. Пламъците са погасени от екип на районната служба в областния град. Пожарът е без преки материални загуби.

Вчера в 09:25 часа от РС ПБЗН – Белене е потърсено съдействие от ЦСМП за транспортиране на трудно подвижен човек в жилище на пети етаж в кооперация в крайдунавския град. Техническата помощ е извършена от служители на районната служба в Белене.