Разпитваха свидетели по дело за причинена по непредпазливост смърт на пешеходка

Крими

06-11-2022, 07:30

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Разпитани са и вещите лица изготвили заключението по назначените медицинска експертиза и комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано на основание обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, срещу Г.Д.Г., от село Тодорово, обл. Плевен, роден 1950 година.

Той е обвинен в това, че на 01.10.2021 година, в 8:35 часа, при управление на лек автомобил с 10 км/ч., нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на пешеходката С.И.К., на 82 години, от град Плевен. Деянието е извършено в светлата част на денонощието, при сухо време и суха пътна настилка. Водачът е предприел завой наляво, когато пешеходката С.И.К. предприема пресичане на пътното платно. Въпреки, че бил задействан спирачният механизъм на автомобила, това не се случило своевременно и последвал удар. Водачът на превозното средство и присъствали на инцидента свидетели се опитали да окажат помощ на пострадалата, тя била откарана в болнично заведение от медицинския екип пристигнал на мястото, но два дни по-късно починала - престъпление по чл.343, ал.1, б.“в“, вр. с чл.342, ал.1 от НК.

В проведеното съдебно заседание са разпитани свидетели от списъка с лицата за призоваване към обвинителния акт. Разпитани са и вещите лица изготвили заключението по назначените медицинска експертиза и комплексна автотехническа и съдебно-медицинска експертиза. По искане на страните, делото е отложено за призоваване и разпит на други лица, като свидетели по делото. Следващото съдебно заседание е насрочено за 29.11.2022 година.