От полицията с подробности за спряната работа на незаконен обект за заготовки за дюнери в Плевен

Крими

07-11-2022, 09:24

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 4 ноември служители  на сектор ''Противодействие на икономическата престъпност'' при ОДМВР - Плевен,   ОД''БХ'' - Плевен,  Д''ИТ''- Плевен и 01 РУ-Плевен  са извършили проверка на складови помещения в Източна индустриална зона, наети от 49-годишна плевенчанка. Действията са проведени за времето от 09:15 часа до 17:30 часа.

В две хладилни камери са намерени 1094 кг. пилешко месо, което има идентификация и 806 кг. пилешко месо без идентификация - маркировка, етикети и придружаващи документи. В помещение, обособено като транжорна, са установени в процес на разфасоване на пилешко месо четирима.  След проверка от служители на Д''ИТ'' Плевен  е изяснено, че двама нямат регистрирани трудови договори. За обекта няма издадено удостоверение за регистрация по Закона за храните, поради което хладилните камери са запечатани от служители на  ОД''БХ''-Плевен.

Съставен е констативен протокол и разпореждания за насочване на храни към екарисаж от служители на ОД''БХ''- Плевен и предстои съставянето на акт, както и унищожаването на установените хранителни продукти чрез екарисаж. Уведомен е дежурен прокурор в РП  -Плевен, който е разпоредил образуването на проверка по случая и докладването ѝ в прокуратурата.