Плевенчани разочаровани от лошата организация на транспортното обслужване за Архангелова задушница

Животът

07-11-2022, 11:20

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Мнозина не успяха да стигнат до гробищен парк "Чаира"

Oт лоша организация на транспортното обслужване, което Община Плевен обяви, че подсигурява за гражданите навръх Архангелова задушница, се оплакаха много граждани. 

Публикуваме без редакция какво написа Маргарита Антонова във фейсбук групата "Аз обичам Плевен":

"Изчаках да измине вчерашния ден, за да не вдигам душите на починалите близки и роднини. Община Плевен обяви, че пускат извънредни автобуси до гробищния парк "ЧАИРА". Какво се оказа - един редовен и един допълнителен електроавтобус. Още от Сторгозия и двата се напълниха. На Пазара се препълниха, на Битова техника, на спирката останаха десетина души. От Дома на книгата до спирката на Китайската стена останаха поне 100-150 човека, предимно жени с разочаровани погледи и надежда, че ще отидат на гробищния парк.

На спирка Чистота автобуса не спря, защото времето напредване, беше 9.27 часа. Вътре в автобуса по указаните на табела брой пътуващи/36 седящи и 36 правостоящи/бяхме, като консерва "Копърка" около 100 човека.

Искам да попитам Кмета: това ли са допълнителните автобуси да превозват мъката до загубените близки? Много хора тръгнаха пеша, кой както намери за добре, защото на връщане беше същия ад.

Мъката в този град вече премина граници!"

Много други граждани подкрепиха написаното и определиха случилото се в съботния ден като грозно и недопустимо. И се надяват да бъдат взети мерки, за да не се стига отново до такава тъжна, абсурдна и разочароваща ситуация.