Прокуратурата повдигна обвинение на 33-годишния дрогиран и пиян шофьор, убил жена на пътя

Крими

07-11-2022, 14:46

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

А.Т. е осъждан и е извършил ПТП-то в изпитателен срок по наложено му наказание за управление на МПС в пияно състояние

Окръжна прокуратура - Плевен привлече към наказателна отговорност А.Т., на 33 години, за причиняване на пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт на 82-годишна жена. Мъжът е задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му в Окръжен съд – Плевен  за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

По делото е установено, че на 04.11.2022 година, А.Т., като водач на лек автомобил "Нисан Терано", на четвъртокласен път PVN 3081, между град Червен бряг и село Девенци, обл. Плевенска, около 22,00 часа, нарушил правилата за движение, като при излизане от десен завой, навлиза в ляво по посока на движението. Ударил правилно движещ се лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 53-годишен мъж. Вследствие на удара на място е починала 82-годишна жена - пътничка на задна дясна седалка в лекия автомобил „Мерцедес“. Водачите на двата автомобила са изпробвани за употреба на алкохол и наркотични вещества. Установено е, че шофьорът на лекия автомобил  "Нисан Терано" е с наличие на алкохол в кръвта 2,52 на хиляда  и е управлява МПС след употреба на наркотични вещества - метамфетамин. Направените проби за наличие на алкохол и наркотични вещества на водача на лекия автомобил „Мерцедес“ са отрицателни.

А.Т. е осъждан и е извършил ПТП-то в изпитателен срок по наложено му наказание за управление на МПС в пияно състояние.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура-Плевен.

Предстои Окръжен съд-Плевен да разгледа искането за налагане на А.Т. на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.