Курсанти от ВВВУ "Георги Бенковски" участваха в четвъртото национално състезание по медиация за студенти

Новините

08-11-2022, 09:23

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Техен треньор бе курсант сержант Стефани Димитрова, специализация „Авиационно въоръжение“, лицензиран медиатор

Курсантите от специализация „Летец-пилот“ старши сержант Алекс Вълчев, младши сержант Кристиан Цановски и младши сержант Димитър Ковачев, от специализация „Летищно осигуряване“ старши сержант Кръстина Борисова, старши сержант Василена Маркова и сержант Анелия Близнакова от специализация „Ръководител въздушно движение” формираха двата отбора, които представиха ВВВУ „Г.Бенковски“ в четвъртото национално състезание по медиация за студенти.

Техен треньор бе курсант сержант Стефани Димитрова, специализация „Авиационно въоръжение“, лицензиран медиатор.

Уникалното за България състезание се организира от Центъра за разрешаване на спорове - София. В него се включиха 60 студенти от 9 университета, обучаващи се в над 20 различни специалности.

"Много е хубаво, че има хора, които в бъдеще имат планове да се развиват в много различни сфери и е чудесно да могат да развиват и преговорни умения. Аз, за мен, си ги нарекох посланици на планетата Разум. Радостно е, че идва едно поколение от хора, които наистина проявяват разум, дипломатичност и креативност и това може би е най-вдъхновяващото събитие", оценява младите състезатели Албена Комитова – председател на Центъра за разрешаване на спорове.

Отборите ни се представиха отлично и защитиха достойно авиационната Алма матер.

Подкрепа им оказа и възпитаничката на ВВВУ лейтенант Николета Нацкова. Приложете момичета и момчета наученото , видяното , "откраднатото" знание и умения в дебнещите от всички посоки критични междуличностни ситуации, в името на доброто.