Мащабен протест заради лош път в Плевенско

Мисия

09-11-2022, 10:27

Снимка:

Нова тв, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Кметът на Славяново заяви, че отсечката не е ремонтирана от 34 години

Мащабен протест заради лош път в Плевенско. Жители на град Славяново затварят главен път, недоволни от състоянието му. Според местните ремонт не е правен десетилетия.

"От три години, откакто съм станал кмет, се борим със сагата за този път, който свързва Пордим - Славяново - Коиловци. Пътят е в окаяно състояние. От 34 години той не е ремонтиран. Тук минава целият трафик през Славяново. Подал съм 24 сигнала - до АПИ, до министерства, до телевизии... Няма отговор. Готови сме да затворим пътя София - Русе. Каквото трябва, ще го направим, назад няма да дадем”, обясни пред Нова тв кметът на Славяново Румен Моцев.

Местните жители се оплакаха, че всеки ден пътуват и се налага често да ремонтират колите си заради окаяното състояние на пътя.

"Сезирани са всички институции, но никой не обръща внимание, поне да дойде на място и да види за какво става въпрос", казаха хората.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че пътят ще бъде тепърва проектиран през 2023 г. И обещават дупките да бъдат закърпени.