Започва вторият етап от акция "Зима"

Животът

10-11-2022, 08:18

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Той се фокусира върху нарушенията от пешеходци и водачите, които не им осигуряват предимство на улицата

От днес до 20 ноември ще се проведе вторият етап от акция "Зима". Той се фокусира върху нарушенията от пешеходци и водачите, които не им осигуряват предимство на улицата. Статистиката показва, че най-много произшествия с участието на  пешеходци стават в тъмните часове  - рано сутрин и привечер, каза пред БНР Александър Димов, експерт в Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата":

"Важното за пешеходците е да знаят, че трябва да пресичат на предвидените за това места, особено през тъмната част на денонощието да носят светли дрехи или дрехи със закрепени към тях светлоотразителни елементи. Като съвет към пешеходците, освен за дрехите, бих казал да не прибързват да навлизат внезапно на пътното платно за движение, поради вероятността настилката да е заснежена, заледена и хлъзгава. При липса на тротоар да се движат срещу посоката на движение".

Последният, трети етап на акция "Зима", ще се проведе от 20 ноември до края на месеца и ще е насочен към техническата изправност на моторните превозни средства.