Започна второто издание на научна конференция "Плевенски исторически четения"

Мисия

11-11-2022, 17:01

Снимка:

Областна администрация

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Заместник областният управител Александър Трайков приветства организаторите и участниците

Второ издание на научна конференция "Плевенски исторически четения", съвместно с Исторически факултет на СУ "Св. Климент Охридски", започна днес в РИМ-Плевен. Темата на научният форум тази година е: "Революции и еволюции-политически, икономически, технологични, културни и социални измерения на "прогреса", като научен ръководител на събитието е проф. д-р Пламен Митев.

Заместник областният управител Александър Трайков приветства организаторите и участниците. Пред присъстващите той не скри задоволството си от факта, че  за пореден път в месеца на будителите културната институция е средище на научен форум.

"Темата на второто издание на "Плевенски исторически четения" "Революции и еволюции – политически, технологични, културни и социални измерения на прогреса“ не просто провокира и събира на едно място утвърдени учени, музейни работници, преподаватели и докторанти, а приобщава представители на водещи университети, музеи и научни институти, което придава на форума национален характер", отбеляза заместник областният управител.

Той поздрави организаторите за това, че се дава трибуна на млади и утвърдени учени, музейни и научни работници за споделяне на наблюдения, разсъждения и изследвания върху политическите, технологични, културни и социални измерения на  „прогреса“ в историческа перспектива.

"Вярвам и твърдо съм убеден, че форумът, който Ви е събрал ще Ви провокира към интересни дискусии“, подчерта Александър Трайков и пожела ползотворна работа на участниците.