Представители на ВВВУ "Георги Бенковски" посетиха Военен технически университет - Варшава

Мисия

14-11-2022, 10:04

Снимка:

ВВВУ "Георги Бенковски"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Те участваха във Втората международна конференция „Езици-сигурност-технологии“

Представители на ВВВУ "Г. Бенковски" посетиха Военен технически университет, гр. Варшава, Полша.

Те участваха във Втората международна конференция „Езици-сигурност-технологии“, където старши преподавателят по английски Ваня Кацарска от Департамент „Природни и хуманитарни науки“ сподели опита си във ВВВУ и изнесе доклад на тема „Синергичен модел на лингвистични, професионални и културологични компетентности в авиационния английски език“.

Работните взаимоотношения между част от участниците в конференцията са дългосрочни и конференцията ще бъде организирана на ротационен принцип с различна страна-домакин. През 2023 година тя ще бъде проведена от Военен технически университет, Букурещ, Румъния, а през 2024 ВВВУ ще има честта и удоволствието да бъде домакин на този международен форум.

Представителите на ВВВУ взеха участие и в международна Еразъм+ седмица, където изнесоха презентации за академичната и интернационална дейност на ВВВУ и обмениха опит с колеги от Полша, Белгия, Испания, САЩ, Румъния, Латвия и Норвегия.

Доц. д-р инж. Георги Станчев от Катедра „ Електроника, навигация и комуникация в авиацията“ участва в работна среща с преподаватели по дисциплината „Киберсигурност“, за да обменят опит, да обогатят своята академична дейност и обсъдят идеи за нови проекти.

Старши експертите Антония Младенова и Ваня Ветова от Сектор "Международно сътрудничество и ЕРАЗЪМ" подготвиха сключването на нови договори по Еразъм+, които да допринесат за сътрудничеството на училището с други авиационни академии.

Паралелно се проведе и Международна студентска конференция във Военен технически университет в гр. Варшава, където от ВВВУ „ Георги Бенковски“ взеха участие: курсант-ст. сержант Йоана Данева, курсант-ст. сержант Василена Маркова, курсант-ст. сержант Илко Мишков и курсант-ст. сержант Борислав Ноев, които по това време провеждаха двумесечна мобилност с цел практика по програма Еразъм+ “.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен