Спартак загуби от Дунав в голово шоу

Спорт

14-11-2022, 17:00

Снимка:

Диема спорт, кадър

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Двубоят на градския стадион в Русе бе последен от първенството за тази година

Дунав (Русе) победи Спартак (Плевен) с 4:2 в голово шоу от 17-ия кръг на Втора лига. Двубоят на градския стадион в Русе бе последен от първенството за тази година и не разочарова феновете по трибуните.

Плевенчани, които влязоха като фаворит в мача, поведоха в резултата още в 15-ата минута благодарение на гол на Иво Върбанов. В 38-ата обаче Йордан Димитров изравни. Радостта на Дунав продължи само 5 минути, защото само 2 минути преди края на редовното време за първото полувреме Спартак отново излезе напред в резултата, като този път точен бе Преслав Антонов.

След почивката хората на Людмил Киров излязоха преобразени и с много добра игра успяха да стигнат до три безответни попадения, като по този начин зарадваха феновете си с победа. Точни бяха на два пъти Йордан Димитров, който оформи своя хеттрик, и веднъж Теодор Костов. Трите попадения паднаха в рамките на 13 минути, като в 65-ата Димитров вкара от дузпа, а само 3 минути след това се записа третия си гол в мача. Крайния резултат оформи Костов в 78-ата минута. 

С победата си „драконите“ събраха 22 точки и се изкачиха до 11-ото място във временното класиране, докато Спартак остава на 6-а позиция с 28 точки в актива си.