Световни футболни звезди изразиха готовност за съвместна работа с Асоциация "Докосни дъгата"

Спорт

15-11-2022, 10:48

Снимка:

Асоциация "Докосни дъгата"

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата", обсъди възможности за съвместни инициативи с част от световните футболни звезди, поканени да се включат в Мача на мира, който се проведе под патронажа на папа Франциск и бе в памет на Диего Марадона. Тя бе част от българската делегация, придружаваща футболната легенда Христо Стоичков в Рим.

Припомняме, че преди месец кавалерът на "Златната топка" стана посланик на мира за Европа по предложение на асоциация "Докосни дъгата". Това се случи на специална церемония в град Пазарджик, организирана съвместно с местната управа и „Пробега на мира“. Сега, отново по инициатива на асоциацията и д-р Денислава Ангелова, Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана и запозна с благородната инициатива останалите футболни звезди от Отбора на света.

По време на визитата си в Рим д-р Денислава Ангелова имаше възможност да проведе ползотворни разговори с част от футболните величия и да ги запознае обстойно с дейността на българската организация, която представлява. Бившият френски национал и ексиграч на Барселона Ерик Абидал остана впечатлен от инициативите и кампаниите на „Докосни дъгата”, насочени към децата и младежите в България, и изяви готовност за допълнителни разговори относно реализацията на съвместни проекти с неговата фондация.

Д-р Денислава Ангелова разговаря и с португалските звезди Уго Алмейда и Бето, които споделиха, че с удоволствие биха посетили България през 2023 година, за да подкрепят с присъствието си някоя от инициативите на "Докосни дъгата".Снимка на Деня

Щрихи от Плевен