Започнаха инициативите по повод 50-годишния юбилей на Детска градина „Слънце” в град Левски

Животът

15-11-2022, 12:35

Снимка:

Община Левски

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

На 14 ноември, деца, учители , родители , кмета на общината Любка Александрова и зам. кмета Кольо Домеников се включиха в засаждане на дръвче в парка в град Левски, до засаденото неотдавна от Световния пробег на мира. Засаждането на Дърво на мира тогава, беляза желанието ни за един по-добър свят, а вчера децата и всички които ги обичат потвърдиха това с ново дръвче и хубав повод - 50 години ДГ „Слънце”.

Проявите посветени на юбилейната годишнина са започнали в деня на откриването на детската градина - 13 ноември, каза директорът на детската градина Виолета Панайотова. В този ден, благодарение на проведена благотворителна инициатива за облагородяване двора на детската градина ,заедно с родителите са засадени няколко дръвчета в двора на детската градина. Днес, в Световната седмица на предприемачеството, ДГ „Слънце”, гр. Левски в партньорство с Джуниър Ачийвмънт България ще проведе открит урок на тема „Зоологическа градина”с природни и отпадъчни материали.Открита практика по Джуниър „Еко-дизайн на детски дрехи” ще се проведе и на 17 ноември.

Утре, на 16 ноември децата ще празнуват рождения ден на детската градина ,а официалното тържество по повод юбилейната годишнина ще бъде на 18 ноември, на което са поканени учители ,директори ,бивши колеги и възпитаници на ДГ „Слънце”.