Официални представители на посолството на Япония посетиха МУ-Плевен

Мисия

15-11-2022, 17:18

Снимка:

МУ-Плевен

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

В МУ-Плевен се обучават 37 японски студенти, от които 10 в Департамента за езиково и специализирано обучение и 27 – в англоезичен курс по медицина.

Съветникът на посолството на Япония г-н Митсухико Шиномия и консулът г-н Томо Шимамура посетиха МУ-Плевен, за да се запознаят с академичното ръководство, да обсъдят бъдещи проекти и да се срещнат с японските студенти, които изучават медицина на английски език във висшето училище. Академичното Ръководство на МУ-Плевен бе представено от доц. д-р Соня Вълкова, зам.-ректор по учебната дейност, доц. д-р Диана Пендичева, зам.-ректор по международна и проектна дейност и доц. д-р Ивелина Йорданова, зам.-декан на Факултет „Медицина“.

Доц. д-р Соня Вълкова запозна гостите със структурата на висшето училище, с палитрата от специалности, по които се предлага обучение и с традициите в приема на чуждестранни студенти от 1997 година насам. В МУ-Плевен се обучават 37 японски студенти, от които 10 в Департамента за езиково и специализирано обучение и 27 – в англоезичен курс по медицина. Висшето училище приема студенти от Япония от 2008 г., като до момента има 13 японски дипломирани лекари, които са намерили своята успешна професионална реализация. Доц. д-р Диана Пендичева запозна японските гости с дългогодишните отношения на партньорство и сътрудничество на висшето училище с Международна изследователска фондация „Хасуми“ – България.

Официалните представители на японското посолство посетиха Центъра за компетентност по персонализирана медицина, 3Д и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия Леонардо да Винчи. Те се запознаха с дейността на Лабораторията за 3D принтиране, моделиране и анализ.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен