Карлос Насар вдига с 3 кг над световния рекорд

Спорт

16-11-2022, 08:07

Снимка:

архив

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Червенобрежкият атлет показа, че се намира във фантастична форма преди първенството на планетата в Колумбия

Световният шампион по вдигане на тежести от Ташкент 2021 Карлос Насар показа, че се намира във фантастична форма преди първенството на планетата в Колумбия в началото на другия месец, съобщава "Мач телеграф".

Насар, който се състезава в категория до 89 кг публикува видео в социалните мрежи, на което се вижда как изтласква 220 кг. Това е с три килограма над световния рекорд на италианеца Антонино Пицолато, който той направи на европейското първенство в Тирана по-рано тази година.

Именно в Абания Пицолато победи Насар и стана европейски шампион. Подобно нещо се случи и миналата година в Москва, когато отново италианецът излезе победител. Пицолато не участваше на световното в Ташкент миналата година и това улесни Насар по пътя му към титлата. Тогава обаче двамата се състезаваха в по-долната категория - до 81 кг.

Друг от силните състезатели в категория до 89 кг - китаецът Тян Тао, предизвика своите конкуренти като качи клип как кляка два пъти с щанга, тежаща 270 кг. Карлос Насар и Антонино Пицолато приеха предизвикателството и ден по-късно също пуснаха клипове как клякат с щанга от 270 кг.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен