НБЛ и БФБаскетбол застават заедно зад каузата на Сдружение „Да дарим усмивка”

Спорт

17-11-2022, 07:05

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Отборите ще засвидетелстват подкрепата си към благородната кауза в мачовете от 9 кръг на НБЛ на 7 и 8 декември

НБЛ и БФБаскетбол ще обединят усилия и ще застанат заедно зад каузата на Сдружение „Да дарим усмивка”. По традиция Националната баскетболна лига посвещава всеки сезон редица свои мачове на благотворителна кауза. Тази година фокус на вниманието на най-добрите клубове и баскетболисти у нас ще е националната инициатива „Да се запознаем“, която обединява усилията на проекта „Различните деца на България“ и фондация „Можем заедно“ за изграждане на атмосфера на толерантност и приемане на децата и възрастните със специални потребности и тяхната интеграция в обществения живот.

Отборите ще засвидетелстват подкрепата си към благородната кауза в мачовете от 9 кръг на НБЛ на 7 и 8 декември. Под мотото „Да дарим усмивка“ ще преминат мачовете Ямбол – ЦСКА, Академик Пловдив – Левски, Шумен – Балкан и Спартак Плевен – Рилски спортист.

Благотворителното коледно събитие „Да дарим усмивка за Коледа” е част от дейността на Сдружение „Да дарим усмивка”.  Празникът ще се проведе на 10 декември 2022 година в зала „Триадица” с подкрепата на БФБаскетбол. Над 100 деца ще получат подаръци лично от Дядо Коледа, ще има фокуси, песни, танци, работилници за сладки и много, много изненади! Специални гости ще бъдат шампионите на ФАФА и Слав Петков, както и играчи от националния отбор на България по баскетбол на колички.

Кампанията на „Да дарим усмивка за Коледа” започва от днес и ще продължи до Коледа (25.12.2022 г.). Ще се събират средства, с които да подкрепим работата на проекта „Различните деца на България” – благодарение, на който в много градове в страната вече има люлки за деца със специални потребности.

Можете да дарите усмивки като подкрепите „Различните деца на България”

Банкова сметка:

Получател: Сдружение "ДА ДАРИМ УСМИВКА"

Основание: „Различните деца на България”

Банкова сметка: BG91UBBS80021026839650

„Да дарим усмивка” е благотворително сдружение, с председател д-р Асен Цеков. Инициативата е създадена през 2017 година от група приятели. Днес Сдружението стои зад редица каузи в помощ на социални институции и хора с ограничени финансови възможности. Посещенията и срещите с децата и възрастни се извършват регулярно с цел да се осигури не само финансова, но и емоционална подкрепа. Сред успешните каузи е и инициативата „Защото кръвта в живот”, която вече няколко години е сред най-успешните кампании в подкрепа на кръводаряването. Тази есен благотворителния маратон и концерт „Да дарим усмивка за първия учебен ден” успя да зарадва над 150 деца в неравностойно положение, които получиха всичко нужно, за да започнат учебната година с усмивка.