Плевенският театър се включва с разнообразна програма в Нощ на театрите

Плевен Лайф

17-11-2022, 10:26

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Плевенският театър се включва с разнообразна програма в Нощ на театрите, информират оттам.

ПРОГРАМАТА В ПЛЕВЕН за 19.11.2022 г. /събота/

"МЕЧЕШКА ПРИКАЗКА" с начало 11.00 ч., от Ян Вилковски

Постановка, сценография и кукли – Дориана Гълъбова
Сценичен вариант – Теодора Гълъбова
муз. оформление – Иван Атанасов
участват: Ирена Ненчева, Мариела Богданова, Генадий Николов, Георги Енчев и Дориана Гълъбова

Малкият Мечо е самотен и тъжен до деня, в който едно малко кученце създава суматоха в спокойния мечешки дом! Ще намери ли то мястото си в семейството на татко Мецан? А дали Мечо ще открие своя мечтан приятел?
Ще разберем, ако надникнем заедно в къщичката на мечоците.

ПЪТЕШЕСТВИЕ В ТЕАТЪРА (Ден на отворените врати) - 13.00 ч.

Централно фоайе
Голяма зрителна зала
Голяма сцена
Камерна сцена
Пътеводител: Денис Симеонов – режисьор
Герой от пиеса
вход свободен

Като част от инициативата “Нощ на театрите”, Драматично-куклен театър “Иван Радоев” ще отвори врати за своите зрители за едно “Пътешествие в театъра”. Публиката ще има възможност да се разходи из тайнствените кътчета на театъра и да се запознае с интересни неща "от кухнята”. По време на “пътешествието”, зрителите ще бъдат водени от Пътеводителя, който ще отговори на множество въпроси от рода на: Как работи шантавият механизъм, наречен театър? Кой какво точно работи? Има ли странни думи, които използват работещите в театъра?
А дали отнякъде няма да се появи и някой герой от пиеса? Може пък и да се появи.

МИНАЛО НЕ/СВЪРШЕНО – 17.00 ч., Камерна сцена

куклен спектакъл за възрастни
авторски спектакъл на Денис Симеонов
сценография – Симеон Димитров
музика – Милен Апостолов
участват:
Марияна Петрова
Маргарита Костова

„Здравейте, уважаеми зрители! Добре дошли в нашето старо мазе или пък таван, или, може би, килер. Тук се съхраняват, или по-точно казано изхвърлят стари, овехтели и ненужни или непотребни вещи, спомени или мечти. Неочаквано тук ще се появят нашите двама герои, които ще трябва да разберат отговорите на няколко важни въпроса, а именно: какво е това място? Те защо са там? Дали ще могат да излязат… и дали въобще трябва да излизат оттам?“
Денис Симеонов

“ЧУДО“ ПРЕМИЕРА - 19.00 ч., от Иван Радоев

режисьор - Надя Панчева
сценография - Ясмин Манделли
композитор – Христо Намлиев
Участват: Станка Калчева – гост, Петьо Кръстев, Ленко Гурков, Сергей Константинов, Георги Енчев

“Всеки разказван спомен скъсява живота на човека поне с една година.” В пиесата “Чудо” на Иван Радоев попадаме в света на петима необичайни граждани на софийски квартал, които битуват според свои закони, непринадлежащи на заобикалящия ги свят. На дъното между два циментови блока се намира техния “остров на блажените” – стара къща, оцеляла сякаш напук на постоянно пристигащите писма за събаряне. Там те се женят, шпионират, гълтат охлюви и създават ситуации, които прерастват в неочаквани, дори за самите тях, сюжети. Това, което ги крепи заедно, е сянката на миналото, което така и не ги е напуснало. Самите те не толкова хора, колкото изрезки на историята. Надвиснало високо над тях стои бъдещето, което ги заобикаля и притиска като обръч. Чудесата, които им се случват, или които самите те си устройват, са своеобразен бунт срещу края – на живота, на познатия ред, на една цяла епоха.