Клубът на привържениците на Локо (София) излезе със своя версия за инцидента на стадион "Плевен"

Спорт

20-11-2022, 10:25

Снимка:

ОФК Спартак

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Феновете на "железничарите" се оплакаха, че са били атакувани от служители на охранителна фирма

Привържениците на Локомотив (София) се оплакаха, че са били атакувани от служители на охранителна фирма по време на мача за Купата на България срещу ОФК Спартак (Плевен). Това е станало малко преди края на първата част на мача от 1/16-финалите за Купата на България.

На сайта на фен-организацията lokosf.info се констатира, че "се е случвало фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор". Футболистите на "червено-черните" нямаха подобни проблеми на терена с отбора от Втора лига, надиграха го категорично с 4:1 и отиват на осминафинал.

"Случвало се фенове на различни отбори да влизат в схватки, но за първи път в историята охранителна фирма напада фенове на отбор. В края на първата част след като фенове на Локомотив се радват на развоя в мача служители на охранителна фирма "Атила" разбиват вратата на клетката за гости и въоръжени нахлуват в нея. Запътват се към феновете на Локомотив и започва меле, при което пострадват двама фенове на железничарите и двама от нахлулите служители на фирмата. След известно време в сблъсъка се включва и местната полиция, която влиза и започва да стреля с електрошок срещу локомотивци вместо да изгони навън нахлулите охранители", описват картината привържениците на отбора от столичния квартал "Надежда".

"Питаме БФС какви мерки ще вземе? Това ли е дъното? Футболът за фенове ли е или ще подкрепят охранителни фирми, решили да бият хора и когато срещнат отпор, полиция която ги подпомага?", се казва още в становището.

Според други информации, боят е бил между привърженици на двата клуба първоначално, като провокацията е дошла от столичани, и тогава са се намесили охранителите от частната фирма. Полицията обаче накрая е потушила напрежението, а мачът е продължил.